Support

Få hjälp med
dina ärenden.

Vanliga frågor och svar.

Här svarar vi på kundernas vanligaste frågor. Hoppas du hittar något för dig.

Kan man ha flera TV-apparater till en digitalbox?

Nej, man måste ha en digitalbox till varje TV.

Kan man ha flera digitalboxar?

Ja, i de flesta fall kan man ha upp till 4 st digitalboxar på samma Grundabonnemang. Extraavgifter kan förekomma på tilläggspaket för flera boxar. Det behövs oftast en switch vid användandet av flera boxar, det bör då vara en 1G switch.

Finns det någon bindningstid?

Nej, inte när det gäller Grundabonnemanget hos Serverado. De olika TV-leverantörerna kan ha olika avtal, se deras respektive hemsidor och abonnemangsvillkor. Uppsägningstiden på Grundabonnemanget är en (1) kalendermånad vilket betyder att abonnemanget löper till den sista månaden efter att det sagts upp.

Kan man se HDTV?

Ja, alla digitalboxar som levereras är HD-boxar och alla har minst SVT:s HD-kanaler i sitt Grundabonnemang.

Kan man köra Bredbands-TV över WLAN?

Nej, det fungerar inte med ett vanligt WLAN-nät. Däremot finns särskilda WLAN-produkter som är gjorda för Bredbands-TV, t ex produkten Inteno Zap100 som finns att beställa från Serverado, se utbud.

Kan man använda andra digitalboxar än Serverados?

De enda digitalboxar som garanterat fungerar är de som levereras av Serverado. Andra operatörer kan använda samma modell av box men kan ofta ha låst boxen så att den bara fungerar hos dem. Vi rekommenderar att man inte köper begagnade boxar då de kan vara låsta.

Hur kopplar man in digitalboxen?

Digitalboxen ska kopplas in direkt mot stadsnätet i den port i switch/DRG som är avsedd för TV. Man kan inte koppla in TV-boxen bakom en brandvägg eller router. Har man flera boxar behöver man en 1G switch som kopplas till TV-porten i switch/DRG och till denna 1G switch kopplar man sedan de olika digitalboxarna.

Jag har en digitalbox från min fastighetsägare, hur kan jag beställa till kanaler och paket?

Det vi behöver för att kunna aktivera nya kanalpaket på din digitalbox är boxens så kallade MAC-adress. Denna står på en vit klisterlapp på undersidan av boxen. Skicka denna till oss tillsammans med era kunduppgifter; namn, adress, lägenhetsnummer, telefonnummer, personnummer och gärna e-postadress så hjälper vi dig med de kanaler du vill ha.

Har vi en användarmanual?

Ja, det finns det. Klicka här så öppnar den sig som pdf i eget fönster.

Finns det en egen bruksanvisning till fjärrkontrollen?

Ja, det finns det. Klicka här så öppnar den sig som pdf i eget fönster.

Hur spelar man in och upp material med en inspelningsbar digitalbox?

Allt görs via fjärrkontrollen och portalen, se användarmanualen ovan.

Kan jag ha E-Faktura?

För att ansöka om E-faktura går du in på din internetbank, söker på ”Serverado/Billogram AB” (eller bara Serverado) och följer instruktionerna. Du kommer att behöva ange OCR-nummer från din senaste faktura när du gör din ansökan.

Jag har en box och ett Grundabonnemang som min hyresvärd betalar men vill nu beställa TV från en annan leverantör. Ska jag vända mig till Serverado för att få nuvarande tjänst urkopplad?

Nej, Grundabonnemanget som din hyresvärd betalar ska fortsätta och ligga kvar. Andra TV-leverantörer har möjlighet att aktivera ytterligare abonnemang på din anslutning och kan de inte det så ska de vända sig till nätoperatören.

Till toppen